Mi a Matek: a hétköznapokban

Matematikával a butaságok, torzítások, féligazságok -- és rossz döntések ellen

tudományos-szórakoztató online élő előadás (60 percben)

Biztos te is észrevetted, hogy manapság egyre többször próbálnak félrevezetni minket. Nem biztos, hogy szándékosan. Sokszor nem becsapni próbál valaki, csak egyszerűen butaságokat beszél, de azt nagyon magabiztosan.

Ahogy halad előre a világ, egyre jobban torzulnak a valóságok. Nem kell messzire menni: nyisd meg akármelyik hírportált, akármelyik social media felületet — vagy egyszerűen csak beszélgess egy szélsőségesebb gondolkodású ismerősöddel. Megannyi torzítás és féligazság.

Azt gondolom, hogy 2022-ben már kulcskompetencia, hogy ezek ellen meg tudja védeni magát az ember ember. Szerencsére van egy fegyver, ami évezredek óta megbízhatóan és a lehetőség szerint a legobjektívebb eszközökkel harcol a butaságok, torzítások és féligazságok ellen: ez pedig a matematika.

Szándékosan nevezem a matematikát fegyvernek. Írhattam volna kétélű kardot is. Ha jól használod, megvédheted magad a butaságoktól. De ha nem tudod, hogyan működik, akkor éppen ellened fogják fordítani. 

Most biztos azt gondolod: “Persze… én meg a matematika. Mindig is utáltam.”

Van egy félreértés. A matematika nem unalmas és nem nehéz, csak többségében rosszul tanították középiskolában. Viszont ha jobban belemegyünk, van pár olyan része, ami nem csak izgalmas, hanem kifejezetten hasznos kapaszkodóként szolgál a hétköznapokban.

Ha ezeket az alapvető koncepciókat megismered és megérted, akkor onnantól egészen másképp fogsz tekinteni a világra körülötted. Sok rossz döntést elkerülhetsz és rengeteg új lehetőséget megláthatsz — nem csak munkában, vállalkozásban vagy befektetésben, de a hétköznapjaidban is. 

Gyere el erre a szórakoztató ismeretterjesztő előadásra és tágítsd a látókörödet: ismerj meg 10 matematikai koncepciót, ami meg fogja változtatni ahogy a világot látod!

Néhány kérdés, amire választ fogsz kapni...

Mi a Matek a Hétköznapokban. A tematika.

Ezekről lesz szó a 60 perces előadásban:

Az előadó

Mester Tomi vagyok. 2012 óta adatos szakemberként dolgozom. A Prezinél kezdtem, majd az Adatlabor nevű projektem keretein belül konzultációkat és projektmunkákat csináltam sok-sok magyar webshopnak és startup-nak. Később a svéd iZettle nevű startup-nál is dolgoztam (amit aztán felvásárolt a Paypal). Jelenleg a Data36 a fő projektem, ahol főleg data science-et oktatok.

Emellett a Biznisz Boyz Podcast és a Mi a Matek?! podcast-ekben vagyok műsorvezető többedmagammal. Üzleti és befektetési témákról beszélgetünk (szerintünk) szórakoztató formában.

tomi mester
Mester Tomi

Nézd meg, hogyan prezentáltam az adataimat a TEDxYouth konferencián!

Részletek

Mikor: 2022. június 15., szerda, 18:00-19:00

Hol: Az előadás online lesz, Zoom-on. A regisztrálóknak küldöm az elérési infókat email-ben.

Részvételi díj: 3.900 Ft / résztvevő (az ára a 27% ÁFÁ-t tartalmazza)

Max létszám: 12 fő (Tudom, ennél többen “elférnek” egy Zoom szobában, de szeretném, hogyha mindenkinek lenne ideje és lehetősége kérdezni és/vagy kommentelni az előadás után, ezt 12 fővel még hatékonyan kivitelezhető.)

Garancia

Szokás szerint, teljes garanciát vállalok a képzésre. Ha eljössz, végignézed és nem tetszik, csak írj utána egy e-mail-t, írd le, hogy mi nem tetszett és a képzés teljes árát visszatérítem!

Regisztráció

A részvételi díj 9.900 Ft + 27% ÁFA / résztvevő

A gomb lekattintása után a fizetési oldalra kerülsz, ahol biztonságosan fizethetsz bankkártyával vagy Barion-nal.

Gyakori kérdések

Az baj, ha csak keveset tudok a témáról?

Nem. Az alapoktól indulunk.

Készül felvétel az anyagról?

Igen, de ez csak a résztvevők számára lesz elérhető. Magyarul, ha regisztrálsz az előadásra, utána bármennyiszer újra nézheted majd azt, de külön csak a felvételt nem lehet majd megvenni.

Online lesz az előadás?

Igen, 100%-ig online. Zoom-on.

Kapok számlát?

Igen. A magyar törvények szerint minden résztvevő kap számlát.

Én inkább egy belsős céges képzést szeretnék…

Ezt örömmel hallom! Kérlek, küldj egy e-mail-t a tomimester@data36.com-ra és egyeztetjük a részleteket!

Mi van, ha nem tetszik a képzés?

Sokat dolgoztam ezen az anyagon és nagyon hiszek benne, hogy neked is sokat fog segíteni. Pont ezért teljes garanciát vállalok rá. Ha nem tetszik az anyag, írd meg email-ben, hogy mi nem tetszett benne és visszakapod a kurzus teljes árát — még a tranzakciós költségeket is én állom.

Data36.com by Tomi mester | © all rights reserved