Junior Data Scientist Akadémia

Nulláról a junior szintig. A Data36 eddigi legátfogóbb Data Science képzése.

2022. január 31. -- 2022. április 22.

(6 + 6 hetes online képzés)

A Junior Data Scientist Akadémia egy átfogó gyakorlati Data Science képzés, ami a teljesen kezdő szintről a junior tudásszintig juttat el 3 hónap alatt.


Mindezt lépésről lépésre.


A kurzus első felében megtanulsz alapszinten kódolni: SQL-ben és Python-ban. (Illetve kicsit bash-ben is.) Eközben videós oktató anyagaimmal folyamatosan segítek elsajátítani az adatelemzői üzleti gondolkodás és a statisztika alapjait is. A heti kérdés-válasz webináriumban pedig minden további kérdésre választ adok.


A képzés második felében (egy újabb 6 hetes online kurzusban) egy startup-nál való első hónapodat szimuláljuk majd. Itt valós életből vett feladatokat kell megoldani egy valós élethez nagyon hasonló (több millió soros) adathalmazon.


Izgalmasan hangzik?
Görgess a további részletekért!

A képzés ára: 279.000 Ft (+0% ÁFA)

A tanfolyam maximum létszáma 40 fő. A képzésbe való felvétel két lépcsőben történik: először egy (egyszerűbb) feladatot kell megoldani -- majd minden jelentkezővel egy rövid (15-20 perces) Skype beszélgetést is szeretnék összehozni.

3 hónap alatt eljutsz a teljesen kezdőről a junior data scientist szintre.

A képzés 2 szakaszból fog állni:

dátumok

formátum

ritmus

helyszín

1. szakasz

2022. január 31.

-

2022. március 13.


online alapozó képzés (élő webináriummal és dedikált Slack csoporttal)

új tananyagok és webináriumok: minden hétfőn

(a videók akármikor, akárhányszor visszanézhetőek)

 -- a webinárium időpontja tervezés alatt 

online

2. szakasz

2022. március 14.

-

2022. április 30.


online kurzus (esettanulmány megoldása)

új feladatok: minden hétfő, szerda és péntek (megoldás: saját ritmusban)

online

dátumok

formátum

1. szakasz

2022. január 31.

-

2022. március 13.

online képzés (alapozó)

2. szakasz

2022. március 14.

-

2022. április 30.

online kurzus (gyakorlat)

Max létszám

40 résztvevő

Helyszín

Online

A tematika

1. szakasz - alapozó

A képzés első fele hat modulból fog állni. Minden modul cikkekből, tananyagokból, feladatokból, megoldás videókból és webináriumokból (illetve azok felvételeiből) épül fel. Ezek a tananyagok hétről hétre (hat héten keresztül) mindig hétfőnként válnak elérhetővé. (Az élő webináriumok pontos időpontja még tervezés alatt.) A felépítése mindig hasonló:

 • Elmélet -- cikkek: Linkelem az általam megírt cikkeket, amikben a kódolás alapjait tanulhatod meg. (Ezek a cikkek amúgy fent vannak a blogomon és ingyenes elérhetőek már most is.) FONTOS! Ezek a cikkek angol nyelven vannak!
 • Gyakorlat -- feladatok: Ez lesz a hangsúlyos rész. Minden egyes új tudáselemhez fogsz kapni egy-egy kisebb, ám hasznos gyakorló feladatot. Ezzel egy valódi példán keresztül is megtapasztalhatod, hogy mire jó az elmélet, amit a cikkben olvastál. (Igen: itt neked kell a saját gépeden, saját kódot írnod! :-)) Modulonként kb. 15-20 ilyen gyakorlati feladatra számíts.
 • Gyakorlat -- megoldásvideók: Természetesen minden egyes gyakorlati feladathoz kapsz egy megoldásvideót is, ahol részletesen elmagyarázom, hogy mit miért és hogyan kell csinálni. Ebben elméletileg nem lesz újdonság, hiszen a feladatokban is "csak" a cikkekben leírt dolgokat kell alkalmazni. Mégis, a tapasztalatom szerint egyből gyakorlatba ültetni az elméletet nem mindig egyszerű... És ez így van rendjén. Azáltal, hogy először gondolkozol egy feladaton (vagy éppen meg is oldod azt magadtól), sokkal jobban elmélyül az adott tudáselem. Tehát ez a tananyagrész pont azért jó, mert nehéz.
 • Webináriumok és videófelvételek -- előadás: Minden modulban lesz egy rövid ~30 perces előadás, ahol különböző fontos témákat mutatok be, amiket szintén ismerned kell data scientist-ként (pl. statisztika alapjai, adatgyűjtési alapok, elemzési módszertanok, adatok prezentálása, stb.) Ennek a formátuma vagy egy előre felvett videó lesz -- vagy esetenként egy webinárium, amire élőben is csatlakozhatsz vagy videón is visszanézheted a felvételét.
 • Élő webináriumok -- kérdés-válasz: Illetve a webináriumoknak (igény szerint) lesz egy interaktívabb vonulata is, a kérdés-válasz rész. Itt interaktívan tudsz kérdezni akármiről (ha esetleg Slack-en vagy email-ben nem kaptál volna még választ a hét folyamán), én pedig élőben válaszolok... Ezek a webináriumok felvételről is visszanézhetőek lesznek!
 • Közös Slack csoport: A kurzusnak lesz egy folyamatosan működő és elérhető online fórumja is. Ez egy Slack-csoport lesz, amiben tudsz kommunikálni a többi kurzusrésztvevővel, velem és egy korábban a kurzust már elvégző alumni résztvevővel -- akit külön arra kértem fel, hogy segítsen az új csoport tagjainak.

1. szakasz - tematika és időpontok

0. ismerkedős Zoom-os alkalom

1. modul: Bevezetés a Data Science-be és SQL alapok. (1. hét)

2. modul: Adatelemzési technikák és SQL haladó.  (2. hét)

3. modul: Automatizálás, adatgyűjtés és Bash alapok. (3. hét)

4. modul: Statisztika és Python alapok. (4. hét)

5. modul: Prediktív Analitika, Machine Learning és Python haladó. (5. hét)

6. modul: Kommunikáció, prezentáció, adatvizualizáció. Python fejlett analitikai modulok. (6. hét)

2. szakasz - gyakorlat, szimuláció (online kurzus)

The Junior Data Scientist's First Month videókurzus (7-12. hét)

SQL workshop - SQL JOIN
sql workshop subquery 2

Egy izgalmas képzés első számú szabálya:
20% elmélet, 80% gyakorlat

2014 óta összesen már több mint 1000 résztvevőnek tartottam data science képzéseket. Egy aranyszabályt alakítottam ki magamnak: a gyakorlatiasság a kulcs!


Ez az 3 hónapos képzés pontosan a szükséges mennyiségű elméleti anyagot tartalmazza; a többi mind gyakorlás. Ha fenti modul-leírásokból nem derült ki egyértelműen, akkor itt hadd emeljem ki: ebben a kézpésben nagyon sok kódot és elemzést kell majd írnod és készítened a saját gépeden!! (Pont úgy ahogy a valós életben is data scientist-ként.)


Minden témát megalapozunk az elméleti cikkekkel, utána pedig egyre nehezebb (és egyre izgalmasabb) feladatokat kapsz majd (valódi adathalmazokon), amivel rögtön gyakorlatba ültetheted a frissen szerzett tudásodat!


Elvégre: gyakorlás teszi a mestert!

Kinek ajánlom ezt a képzést?

Az Junior Data Scientist Akadémia nekik szól:

 • azoknak, akik szeretnék a karrierjüket data science irányba mozdítani,
 • azoknak, akik szeretik a jelenlegi munkájukat, de kiegészítenék gyakorlati data science-es praktikákkal is (pl. digitális marketingesek, UX szakemberek, gazdasági szakemberek, stb.)
 • olyan egyetemistáknak, akik úgy érzik, hogy az egyetemen nem kapnak elég gyakorlati tudást és szeretnének felkészülni a munkapiac valódi igényeire,
 • adatelemzőknek (akik eddig Excel-ben és Google Analytics-ben dolgoztak és szeretnének szintet lépni)
 • mindenkinek, aki invesztálna a karrierjébe

Ha eddig még soha egy sor kódot sem írtál, semmi gond! Az alapoktól indulunk!

Eddig több, mint 1000 ember vett részt a képzéseimen -- olyan cégektől mint...

audi logo sql workshop
butlers logo sql workshop
iprospect logo sql workshop
lego logo sql workshop
t mobile logo sql workshop
heineken logo sql workshop
telenor logo sql workshop

és még sokan mások...

Invesztálj a karrieredbe!

Mindenki azt mondja, hogy a robotok majd elveszik a munkánkat... Én máshogy látom. Ha egy robotnak meg tudod mondani, hogy mit csináljon, akkor az nem elvenni, hanem segíteni fogja a munkádat. Megtanulni kódolni (Python-ban és SQL-ben), megtanulni adatot elemezni, megtanulni predikciókat készíteni, megérteni a data science-et... Ezek fontos lépések afelé, hogy ne többet, hanem okosabban dolgozz!


A Data Science egy izgalmas, keresett és jól fizető szakma. Nem véletlen az sem, hogy az elmúlt 3 évben folyamatosan első helyen végzett a GlassDoor portál "legjobb munka" versenyében.

why become a data scientist glassdoor

forrás: glassdoor.com

A Data Scientist szakma jelenleg az egyik legfelkapottabb - nemzetközileg és itthon egyaránt. 

Lehet, hogy 10 év múlva már nem így lesz. De éppen ezért érdemes már most belevágni a megtanulásába, mert most még relatív könnyebb betörni vele a piacra.

A 3 hónap végére ide fogsz eljutni:

 • Gyakorlati Data Science tudásod lesz, ami lefedi a Junior Data Scientist pozíciókhoz elvárt szintet.
 • Rutinos SQL és Python felhasználó leszel.
 • Tudni fogod, hogy milyen feladatok várhatnak egy valós munkahelyen egy valós data science pozícióban. És mindegyikkel lesz tapasztalatod is.
 • Elég tudást szerzel, hogy saját adatos hobbi projekteket futass.
 • Tudni fogod, hogy merre menj tovább az adatos karriereddel.

Ezen a képzésen valódi, gyakorlati tudást kapsz, amit valós projektekben is tudsz majd alkalmazni.

Milyen előképzettség kell a képzéshez?

Ahogy azt írtam fentebb, a képzésbe való felvétel két lépcsőből áll.


Egyrészt lesz egy (egyszerűbb) "felvételi feladat". Ennek a célja, hogy megnézzük, hogy mennyi affinitásod van a data science-hez. (Neked is jobb, ha hamar kiderül, hogy ez mégsem neked való.)


Másrészt pedig minden jelentkezővel szeretnék csinálni egy rövid Skype beszélgetést is. Itt pedig (amellett persze, hogy szeretnélek megismerni személyesen is) szeretném átbeszélni veled, hogy mit vársz a képzéstől, szerinted milyen szinten vagy és ez alapján közösen eldöntjük, hogy valóban ez-e a tökéletes kurzus számodra.


Itt van néhány iránymutató, hogy ez-e jelenleg a tökéletes képzés számodra:

 • Kódolási előismeretekre nincs szükség. Ha már elvégeztél egy-két alapozó online tanfolyamot, az szuper! Viszont ha sosem használtál Python-t, SQL-t vagy egyéb hasonlót, akkor sincs semmi gond.
 • Angol nyelvtudás kell! A képzésben relatív sok anyag lesz, ami csak angolul lesz elérhető. (És lesz persze olyan is, ami csak magyarul.) Pl. az élő - és a külön a JDS Akadémiához frissen felvett vagy megírt - dolgok magyarul lesznek (mint pl. a webináriumok, a Slack support, az email-ezés, egyes előadások, egyes feladatok.) De vannak anyagok, amiket korábban már angolul elkészítettem (pl. a második fele a képzésnek teljes egészében), így ezekhez a magyar mellett az angol nyelvtudásodra is szükséged lesz. Neked személy szerint nem kell majd angolul beszélned, de értened kell angolul. (Egyébként tagoltan és lassan beszélek angolul... kellemes magyar akcentussal.) (Általában viszont azt mondom, hogy ha érvényesülni akarsz ebben a szakmában, akkor előbb-utóbb muszáj lesz legalább középszinten megtanulnod angolul kommunikálni, hiszen ezen a nyelven lehet elérni a legtöbb jó és friss tananyagot -- és a Data Science közösségeket is.)
 • Legyenek meg az alapvető számítógépes ismereteid! Nem kell gurunak lenned, de fontos, hogy tudod, hogy hogy működik az internet, a weblapok, a számítógéped, stb.
 • Legyél okos, kezdeményező és jó/hatékony tanuló! A Data Science nem egy könnyű szakma. Sokszor kell majd megtalálnod egy-két problémára a megoldást magadtól. (A képzés során ez legtöbbször guglizást jelent majd. A valós életbeli munka során nekem ez nem egyszer egy-egy új programnyelv pár nap alatt történő megtanulását is jelentette.)
 • Előny: ha van üzleti háttered. Webshop, online biznisz, marketing, pénzügy, saját vállalkozás... akármi, ahol kellett gondolkozni üzleti fejjel is.

Mi van benne a képzés árában?

 • A 3 hónapos online képzés: elméleti anyagok, gyakorlati feladatok, videók, online előadások és felvételeik, stb... örökös hozzáféréssel. (Tehát 2 év múlva is elő tudod venni és visszanézni akármelyik anyagot.)
 • A képzés első felében: heti egy kérdés-válasz webinárium (és azok felvételei)
 • Folyamatos support. Akármikor írhatsz e-mail-t vagy Slack üzenetet, ha valamivel elakadtál -- és segítünk.
 • Közös Slack fórum: akár a képzés többi résztvevőivel együtt is ötlethetsz egy-egy problámán.
 • Személyes 1-on-1 konzultáció és visszajelzés a zárófeladatra a képzés végén.
 • És sok-sok bónuszanyag... De ez legyen meglepetés!

Egy személyes gondolat. Miért csinálom ezt a képzést? (klikk>>)

Max 40 résztvevő

Ez egy kiscsoportos online képzés. Én úgy látom, hogy ennyi emberrel lehet hatékonyan együtt dolgozni online. 40 résztvevőnél még jut idő mindenki kérdéseire. Van lehetőség élő elemekre (pl. két 1-on-1 Skype beszélgetésre), stb.

A 2020-as JDS Akadémia résztvevők mondták

Merci data science képzés vélemény

"Elsőre szkeptikus voltam, hogy hogyan fogja egy data science online kurzus fenntartani a figyelmemet... De Tomiról kiderült, hogy kiváló tanár, aki (szinte biztos vagyok benne), hogy bármiről tud érdekesen beszélni. A töretlen lelkesedése végig motivált engem is. Ez a pozitivitás segített a feladatokhoz való hozzáállásban és megoldásukban. A képzés könnyen érthető, a megfelelő ütemben épül fel és legfőképpen: segített megérteni, hogy hogyan bírkozhatok meg a munkám során is felmerül adatos problémákkal."


- Jeczkó Merci (2020-as JDS Akadémia csoport)

schlosser bence data science akadémia vélemény

"Köszönöm szépen még egyszer a szerdai feedback-et és minden segítséget amit a 3 hónap alatt kaptam tőletek. Remekül döntöttem, hogy ezt a kurzust választottam kezdésnek, úgy érzem rengeteget tanultam és fejlődtem ez idő alatt :)"


- Schlosser Bence (2020-as JDS Akadémia csoport)

simanyi peter junior data scientist akademia vélemény

"Miután elkezdtem érdeklődni a Data Science világa iránt, villámgyorsan Tomi oldalán találtam magam, ami csak a kezdő lépésnek bizonyult.
Mikor megláttam, hogy képzéseket is tart, azonnal tudtam, hogy a következőn részt kell vennem. Jó döntés volt! : )
Üzleti gondolkodást és analitikus megközelítést eddig is igényelt a munkám, de a kódolás a kezdeti csalódások után rettentően hiányzott az életemből, amíg a Junior Data Science kurzus megmutatta, hogy képes vagyok rá, amiért örökké hálás leszek Tominak!"


- Simányi Péter (2020-as JDS Akadémia csoport)

SZB jds akademia data science vélemény

"Régóta szerettem volna megismerkedni a data science alapjaival, de nem igazán találtam olyan kurzust ami átfogó, ugyanakkor gyakorlatias tudást ad. A célom az volt hogy alapszinten megtanuljak kódolni SQL-ben és Pythonban.

A JDS képzésben viszont 12 hét alatt nemcsak a kódolást tanultam meg, hanem azt is hogy mindezt mire és hogyan lehet használni valós üzleti környezetben. Zseniálisan van felépítve az anyag, érthető, részletes és sosem unalmas magyarázatokkal. Tomi kiváló instruktor, nagyon jól át tudja adni a tudását. Számomra az is pozitívum volt, hogy a videós anyagokkal önállóan lehet haladni, ugyanakkor Tomi és Tamás mindig elérhetőek voltak, készségesen segítettek. Ez a kurzus messze túlszárnyalta az elvárásaimat, biztos alapokat kaptam amire lehet építkezni, köszönet érte!"


- Szabó Brigitta (2020-as JDS Akadémia csoport)

szabo gábor jds akadémia vélemény

"Végre egy olyan Data Science tanfolyam, ahol egy teljes adatelemzési projektet az elejétől a végéig megismerhetsz. Ennek köszönhetően a végére olyan gyakorlati alaptudásra tehetsz szert, ami nem csak abban segít, hogy egy cégnél hasznosítsd ezt a tudást, hanem akár egy önálló otthoni Data Servert üzemeltess és így önálló elemzési feladatokat csinálhass."


- Szabó Gábor (2020-as JDS Akadémia csoport)

feco data science kurzus mester tomi vélemény

"Szia Tomi! Remelem jol vagy es minden rendben. [...] Kozeleg az evvege es rajottem, hogy az eveleji februar-aprilis kozott futott DS kepzes volt magasan a legjobb trening, amin iden reszt vettem.[...]"


- Szőke Ferenc (2019-as JDS Akadémia csoport)

Senior Data Scientist-ek mondják

nagy istvan dmlab portre mester tomi velemeny

Nagy-Rácz István

tulajdonos, data scientist | Dmlab


"Több mint 10 éve segítek embereknek elindulni a data scientist-té válás útján. Egyik visszatérő kérdés, amit megkapok: hogyan induljak el? Az adatelemzés melyik területével kezdjem az ismerkedést? Mint sok más esetben, az adatelemzés szerteágazó területén is az első lépés megtalálása és megtétele a legnehezebb. Mester Tomi több éves data science tapasztalatát sűrítette ebbe a kurzusba, amely ezt a biztos kezdő lépést jelenti. Az itt tanultak minden adatelemzéssel foglalkozó szakértő eszköztárának kötelező elemei. A képzésen nem csupán megtanulhatóak ezek az elméleti és gyakorlati alapok, hanem a napi adatelemzési munkában is azonnal felhasználható készséggé fejleszthetőek. Jó szívvel ajánlom Tomi kurzusát, hiszen ezekre az alapokra biztosan tudsz építkezni a továbbiakban akár milyen irányba szeretnél fejlődni a data science területén."

Oktató

Mester Tomi vagyok. 2012 óra adatelemzőként dolgozom. A Prezinél kezdtem, majd az Adatlabor nevű projektem keretein belül konzultációkat és projektmunkákat csináltam sok-sok magyar webshopnak és startup-nak. Később a svéd iZettle-nél is dolgoztam.


Jelenleg az adatelemzés és az adatvezérelt módszerek és technológiák oktatásával foglalkozom a Data36 projekt keretein belül – elsősorban online, de Európa nagyobb városaiban is, mint pl. Berlin, Stockholm vagy Budapest.


Előadtam már a TEDxYouth-on, a barcelona-i E-commerce Summit-on, a svéd Analyticsdagarna-n és számos egyéb konferencián. Emellett O’Reilly author és több nemzetközi adatelemző blog vendégszerzője is vagyok.

Mester Tomi

Sajnos magyar nyelvű bemutatkozó videóm nincs, de itt van helyette a 2013-as TEDxYouth-os előadásom!

Előjelentkezés

Részvételi díj: 279.000 HUF (+0% ÁFA) / résztvevő

(Max 40 résztvevő. Vigyázz, mert általában gyorsan elfogynak a helyek!)

A 2022-es JDS Akadémiára véget ért a regisztráció.

A 2023-as csoport éresítési listájára viszont már most feliratkozhatsz, hogy az elsők között értesülj az új infókról!

Gyakori kérdések

Heti hány órát vesz igénybe kb a képzés?

Heti ~8-10 órával érdemes számolni. Természetesen a saját ütemedben haladsz, úgyhogy Te döntöd el, hogy pont mikor teszed bele ezt a 8-10 órát. Ha megcsúszol vagy lemaradsz, akkor sincs gond, minden anyaghoz örökös hozzáférésed lesz.


Az baj, ha soha se kódoltam még?


Nem. A nulláról kezdünk. Ami azt illeti, a legtöbb résztvevő hasonló cipőben jár, mint te!


Kell saját laptop? Vagy elég egy tablet pl?


Kell laptop! Ahogy írtam, ez egy interaktív képzés, ahol SQL lekérdezéseket és Python kódokat fogsz írni a saját gépeden!


Nincsenek SQL-es, Python-os (stb.) eszözök a gépemen...


Semmi gond! Ezeknek a telepítése is a kurzus része. : )

Kapok igazolást, certificate-et, oklevelet, stb, hogy elvégeztem a képzést?


Ha teljesíted a kurzust és beküldöd a záró feladatot is, akkor természetesen kapsz PDF formátumban egy igazolást (aláírt certificate-et) arról, hogy elvégezted a képzést. Ez természetesen nem egy hivatalos "okmány". De azért jól mutat CV-ben, LinkedIN-en, stb, stb. :-)


Kapok számlát?


Igen. A magyar törvények szerint minden résztvevő kap számlát.


Én inkább egy belsős céges képzést szeretnék...


Sajnos ez a képzésem csak nyílt képzésként indul. Ezzel együtt persze a cégedből akár 10 ember is csatlakozhat ehhez a nyílt képzéshez... :-)


Ez a dátum sajnos nem jó nekem. Lesz másik alkalom?


Ezt a képzést minden évben egyszer tartom. Tehát 2022-ben ez az egy lesz.